InSPAration

Based on the results of a design competition, Mackey Mitchell was selected in March, 2011 to design a spa for a private client.¬†Located on a site outside the City of St. Louis, the 10,000sf project evolved into much more. In addition to a waterfall and an indoor pool and sauna, the client decided the building should contain more living space as well. The open glass and Douglas-fir wood-truss building features two huge stone fireplaces, a central kitchen, wet bar, bedroom, and two private bathrooms with views to the surrounding lake and landscape.¬†Two outdoor kitchens are available for entertaining. The main entrance gallery is designed to complement the placement of artwork. A separate mechanical house with a 4-car parking garage beneath it features state-of-the-art mechanical equipment. Natural materials were carefully selected from the country’s top manufacturers. The project received a 2012 “Quality Concrete Award” from CNR (Construction News and Review). Mackey Mitchell’s project team included Gene Mackey, Tom Moore, Matthew Roeder, Clint Smith, Rachel Raterman, Andy Noll, and Steve Emer.